Toon rubrieken Verberg rubrieken
ZOEKEN

Klussen inplannen en op huisbezoek

Bij Dynamiek (onderdeel van Mozaiek) is er een vrijwillige klussendienst voor inwoners die niet veel geld hebben en het zelf niet kunnen. De vrijwilligers doen tuinklussen en kleine klusjes in- en om het huis. Voor dit mooie initiatief zoeken we een vrijwilliger die de klussen kan inplannen (in een computersysteem). Ook ga je op huisbezoek bij mensen om te kijken wat de klus precies inhoudt. Je hoeft dus niet zelf te klussen (dit mag wel, als je dat leuk vindt). Je doet dit alles samen met een andere vrijwilliger en je wordt ondersteund door een medewerker van Dynamiek. Je bent dus echt onderdeel van een team en natuurlijk ook de klussers zelf. Als je ’s morgens binnenkomt, ga je eerst gezellig met elkaar koffie drinken. Vervolgens start je de laptop op en kijk je welke klussen er in de agenda staan. Je maakt dan een uitdraai voor de klusmannen zodat zij op pad kunnen. Tussendoor kan de telefoon gaan. Iemand kan bellen voor een klusvraag. Ook zie je dat er een huisbezoek gepland gaat. Dit doe je altijd met z’n tweetjes. Het leuke is dat je bij de mensen thuiskomt en mensen echt verder kunt helpen. Vaak is het ook belangrijk om gewoon even hun verhaal aan te horen. Dynamiek is een leuke plek waar veel verschillende mensen komen, met verschillende culturele achtergronden en waar iedereen welkom is. Kijk gerust eens op de website om te kijken wat wij allemaal doen voor inwoners van Tiel.
Geplaatst: woensdag 9 augustus 2023
Vacature ID: 1000
Geplaatst door Dynamiek
Bekeken: 532x
Rubriek(en): Administratie, Volwassenen, Nieuwkomers / andere culturen, Klussen in en om het huis, Overig, Tuin & buiten
Remy  Riksen
Reageer LEES MEER

Praktische hulp bij formulieren invullen

Het leven is al ingewikkeld genoeg. Tel eens op hoeveel formulieren je in je leven in moet vullen. Van ‘simpele’ formulieren om je abonnement stop te zetten tot het aanvragen van de meerkostenregeling of je uitkering regelen. En het lijkt er niet gemakkelijker op te worden. De taal is vaak ingewikkeld en soms heb je veel informatie en overzichten nodig om een aanvraag in te kunnen dienen. En dan maar hopen dat het goed gaat. Kortom of je nu hoog- of laaggeschoold bent, of je je nu jong of oud bent, of je nu wel of niet goed de Nederlandse taal beheerst: formulieren invullen is gewoon ingewikkeld. Mozaiek zoekt daarom 1 of 2 vrijwilligers die mensen in Tiel willen helpen om formulieren in te vullen en/of moeilijke brieven te beantwoorden. Soms moet je daarvoor instanties bellen of mensen even helpen met het vinden van de benodigde informatie. Het is daarom wel handig dat je de weg een beetje weet in formulierenland. Ook doorzettingsvermogen en geduld zijn belangrijk. Misschien heb je zelf een juridische achtergrond of wil je daar heel graag wegwijs in worden. Wij helpen je daar uiteraard bij. Je komt in een leuk en warm team. Dit is het team van Dynamiek. Je kunt altijd beroep doen op een medewerker / collega. Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent. De planning wordt ook uit handen genomen. Kortom, je kunt meteen aan de slag en je wordt goed ondersteund. Lijkt het je leuk om iets te doen voor een ander, waarbij je mensen echt verder helpt? Laat het ons weten. Je bent van harte welkom om een keer kennis te maken.
Geplaatst: donderdag 1 september 2022
Vacature ID: 926
Geplaatst door Dynamiek
Bekeken: 766x
Rubriek(en): Administratie, Ouderen, Volwassenen, Nieuwkomers / andere culturen
Remy  Riksen
Reageer LEES MEER